Sfaturi pentru utilizatorii de Windows


     Dupa ani buni de folosire a Windows-ului am ajuns la concluzia ca pot recomanda si altora din experieta mea :
 • Folositi programele implicite ale Windows-lui si evitati programele complementare care nu fac altceva decat sa ingreuneze functionarea acestuia. Multe firme traiesc din fabricarea softurilor in jurul Windows-ului care nu intotdeauna sunt de buna credinta.
  De exemplu ; am constatat ca cel mai bun 'disk defragmentar' este tot cel implicit.
  Alte programe se chinuiesc si aranjeaza informatia dupa o logica numai de ele stiute, ne-ducand in final la vreo inbunatatire a cautarii acelor de pe hardisk, ba chiar fac un zgomot mai mare.
  Alt exemplu e a acelor programe care chipurile ne dau informatii despre sistemul din PC-ul nostru. Daca stim cum sa cautam si sa exploram aceste informatii ne sunt accesibile fara ajutorul lor.
  Alte softuri ne schimba parametri de functionare cum ar fi schimbarea MAC-ului, care de fapt se poate efectua pur si simplu intrand la setarile placii de retea.
 • Imediat dupa instalarea Windosului folositi programele Kingsoft antivirus si Kingsoft pc doctor care va avea grija de PC-ul dumneavoastra sa fie optimizat numai cu updatate-uri cu adevarat folositoare. Veti vedea ca cu rosu sunt aratate cele neaparat esentiale iar cu negru cele optionale. Va scapa din prima de sacaitoarele 'windows genune advantage validation si notification' Am vazut indicatii multe pe internet, cum sa dezactivezi aia, cum sa optimizezi ailalta, dar aceste doua programe tocmai asta fac.
 • Instalati-va numai softurile de care aveti nevoie (moartea windows-ului e din instalarea si dezinstalarea multor programe !).Aici pe saitul meu aveti sortate cele mai performante Softuri free Cu un PC modest (CPU 2,8 MHz, placa de baza G31, memorie 1Gbit) incarcarea Windows-ului se face in maxim 35-40 de secunde.
 • Cand credeti ca ati ajuns la o performanta buna, e bine sa faceti Windows-ului un punct restore, pentru a putea reveni oricand la aceasta stare.
 • Continutul valoros cum ar fi de exemplu muzica dumneavoastra preferata nu se tine stocata in sectiunea C a hard disk-ului (My document, My muzic) ci in alta zona, pentru ca intr-o eventualitate defectiune a Windows-ului (si deci trebuie inlocuit) veti pierde tot ce se afla aici.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu